Deniz hayvanları kavgısı yeteri kadar ağız genişliğine sahip olmak şartıyla rezonatör (seselim yoluyla titreşim yapan aygıt) görevini yapar. İçindeki spiral biçiminde olan boşluk havayla doludur. Ağzının yakınında oluşan sesler içeride birikmiş olan havayı titretir. Bu titreşimlerin kabuğun iç çeperine yansıması duraklı dalgaların doğmalarına sebep olur. Saniyede belirli bir titreşim sayısından itibaren ses güçlenir. Böylece denizin uzaktan akseden uğultusuna benzeyen bir ses duyulur.
Deniz kabuğunun içinden ses gelmesinin nedeni, kabuğun içinde hapsolmuş olan hava kabarcıklarından kaynaklanır. Deniz kabuğu, kalsiyum karbonat ve diğer minerallerden oluşan sert bir yapıya sahiptir. Kabuk, çeşitli boyutlarda küçük delikler içerir. Deniz kabuğu çevresindeki su, bu deliklere girer ve kabuğun içindeki hava kabarcıklarını hareket ettirir.
Hava kabarcıkları, içindeki hava basıncının deniz suyu basıncından daha yüksek olduğu için kabuk içinde sıkışmış kalır. Bunun sonucunda, kabuk sallandığında veya çarpıldığında, hava kabarcıkları da hareket eder ve titreşimler oluşur. Bu titreşimler, kabuğun içindeki hava kabarcıklarının hareketi nedeniyle oluşan bir ses dalgası yayar ve bu ses dalgaları kabuktan çıkarak kulaklarımıza ulaşır.
Deniz kabuğundan çıkan bu sesler, genellikle kabuğun şekli ve boyutu gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. Ayrıca, kabukta birçok farklı ses ve frekans oluşabilir. Bu nedenle, deniz kabuğundan gelen sesler farklı tonlarda ve şiddetlerde olabilir.