Bir bitkinin hayatı, tohumun çimlenmesiyle başlar. Tohumlar, uygun koşullarda büyüyüp filizlenebilirler. Tohumların çimlenmesi için su ve sıcaklığın uygun olması gerekir. Tohumlar, toprağa gömüldüğünde suyu emer ve çatlarlar. Bu sayede, tohumun içindeki besin maddeleri harekete geçer.
Tohumun içindeki besinler, küçük bir bitkiyi besleyecek kadar yeterlidir. Bitki, toprak yüzeyinde filizlenir ve gövdesini yukarı doğru uzatır. Kökler, toprağın içine doğru büyür ve su ve mineralleri emer.
Bir bitkinin büyümesi için su, güneş ışığı ve toprakta bulunan mineraller çok önemlidir. Bitkinin topraktan aldığı su, yapraklarının üzerinde buharlaşır ve bu sayede bitki soğur ve büyür. Bitki büyüdükçe, dallarının ve yapraklarının sayısı artar ve bitki daha büyük hale gelir.
İşte bu kadar! Artık bitkilerin nasıl büyüdüğünü ve çimlenme sürecini öğrendiniz. Bitkiler gerçekten de harika canlılardır ve bizim için çok önemlidirler. Bitkiler, oksijen ve gıda sağlarlar ve dünyamızın dengesini korumak için çok önemlidirler.