Gökyüzü Neden-Niçin

Gökyüzünün Diğer Tarafında Ne Var?

Uçaklar dünyayı çevreleyen hava tabakasının çok yükseklerinde uçuyorlar. İnsan eliyle yapılmış uydular uzayda, çok daha yükseklerde, hava olmayan yerlerde dolaşmaktadır. Daha da uzaklarda, milyarlarca kilometre ötede, yıldızlar var. Kimse gökyüzünün sınırlarını bilemiyor.

Gökyüzünün Diğer Tarafında Ne Var?

Gökyüzünde bir “taraf” yoktur. Güneşin çevresinde dönen dünyamız ve diğer sekiz gezegen, birbirlerinden korkunç uzaklıklarla ayrılmış, milyarlarca yıldız tarafından sarılmıştır. Bunların tümü Samanyolu’nu meydana getirir. Kâinat öylesine muazzam ve sınırsızdır ki, Uzay Okyanusları’nın ayırdığı başka Samanyolları da, gittikçe güçlenen teleskoplar tarafından ortaya çıkarılmaktadır. Kâinatın ucu bucağı yoktur.

“Gökyüzünün diğer tarafı” terimi, Dünya’nın yuvarlak şeklinden dolayı dünyanın bir tarafından gördüğümüz gökyüzünün diğer tarafındaki bölgenin ne olduğunu anlatmak için kullanılır. Ancak, gökyüzünün bir diğer tarafı yoktur.

Dünya yuvarlak olduğu için, gökyüzü herhangi bir yerde başlar ve sonsuza kadar devam eder. Gökyüzü, uzayda yer alan yıldızlar, gezegenler, galaksiler ve diğer gökcisimlerinin yer aldığı sonsuz bir uzaydır.

Gökyüzü, dünyanın farklı bölgelerinde farklı görünebilir. Örneğin, kuzey ve güney yarımkürelerinde farklı yıldızlar ve takımyıldızlar görülebilir. Ayrıca, bazı yerlerde hava kirliliği veya ışık kirliliği nedeniyle gökyüzü daha az net görünebilir.

Kısacası, gökyüzünün diğer tarafı yoktur ve gökyüzü sonsuz bir uzaydır.

Şunlar da hoşunuza gidebilir